PEX leidingen

PEX-leidingen
F
enica maakt gebruik van PEX buizen en leidingen. PEX buizen zijn flexibel en zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van elektriciteitsbedrading, waterafvoer, verwarming, riolering en gas. Dit materiaal is langzamerhand een betrouwbaar en goedkoop alternatief voor het dure koper en het inflexibele PVC geworden. Door van de flexibele PEX materialen gebruik te maken, werkt Fenica zeer efficient. Onze vakmensen zijn sneller en werken voordeliger in vergelijking met andere klusbedrijven.

                                                              voorbeeld van gebruik van PEX-leidingen door Fenica

PEX staat voor cross-linked polyethylene en buizen van dit materiaal worden ook wel multibuizen genoemd. Multi vanwege de samenstelling van 5 lagen. Namelijk; een kunststof buitenlaag, een lijmlaag, een laag aluminium, weer een lijmlaag en een kunststof binnenlaag.

PEX kunststof
PEX is in feite een materiaal van kunststof dat bij sterke verhitting zacht wordt. De toepassing van dit zogenaamde thermoplast heeft grote voordelen, omdat de zacht gemaakte materialen makkelijk in de juiste vorm kunnen worden gebracht. Het flexibele kunststof wordt in de vorm van een buis gebracht en is hierdoor ideaal voor het gebruik in de bouw. Bijvoorbeeld geschikt voor het aanleggen van leidingen, van verwarmingssytemen, voor loodgieterstoepassingen en de aanleg van elektriciteit (hoge spannings) kabels.

 

Klusbedrijf dat alles kan. Laag tarief